HETI BETEVŐ
Kendermagvaj

Eddig legegyszerűbb, de talán a legfinomabb receptünk következik: a mindössze egy hozzávalóból készülő kendermagvaj. Amit persze ezerféle módon lehet ízesíteni: sósan és édesen is kiváló.

kendermagvaj.png

Semmi másra nincs szükséged, mint egy magdarálóra vagy erős késű aprító- vagy turmixgépre (min. 600 W). Ha a kávédarálód bírja, azzal is kipróbálhatod (az egyes típusokon fel van tüntetve, ha csak szárazanyag darálást bírnak). A hántolt kendermagot bármiféle előkészítés nélkül tedd a darálóba, és pár perc alatt, folyamatosan szüneteket tartva (pulzálva) daráld, amíg ki nem csapódik a növényi olajtartalma és sűrű magvajjá válik. Alacsonyabb teljesítményű géppel akár 5-6 percbe is telhet, de ne add fel - fontosak a szünetek, hogy le ne égesd a motort.

Az elkészült magvajadat ízlésednek megfelelően tudod variálni: a sós-fokhagymás verzió csodálatos szendvicskrém lesz, az édes változat (pl. datolyával vagy mézzel édesítve) pedig bármilyen süteménybe pompásan illik. Próbáld ki fahéjjal, vaníliával, kakaóporral! 

Lezárt üvegben a hűtőben akár egy hónapig is eláll.

Recept és képek innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kendermagom.blog.hu/api/trackback/id/tr6817911607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatok a kenderről

A Blogot a Weekender Kft hozta létre. Elkötelezettek vagyunk a kender termesztése iránt. Célunk, hogy az általunk megismerteket minél szélesebb körben megismertessük, megosszuk tapasztalatainkat.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása