Egy végtelenül egyszerű és gyors, négy összetevős hummusz az eheti receptünk, a szokásos csicseriborsó helyett ezúttal fehérbabból. A fehérbabra azért esett a választásunk, mert a kendermag nyers, különleges ízét szerettük volna kidomborítani ebben a nyári estékre optimalizált mártogatósban, a csicseriborsó karakteres íze nélkül. Íme!
Összetevők:
100 g konzerv vagy főtt fehérbab
30 g hántolt kendermag
2 evőkanál tahini
fokhagyma, só
Elkészítés:
Az összetevőket aprítógépben összeaprítjuk, ha szükséges, vízzel vagy a konzerv bab levével higítjuk.
Pirítóssal, zöldségrudakkal, ropogós keksszel az igazi!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.