Heti betevő
Mézes kendermagos ropogós

A kendermagban – többek között – az a pompás, hogy édes és sós környezetbe is remekül passzol. Készítettünk már belőle pesztót, hummuszt, fasírtgolyót - ezúttal a méz és a szezámmag lesz a két fő hozzávaló, melyekkel társítjuk és egy egészséges, sütésmentes nasit keverünk ki belőlük. Egy igazi jófajta energiabomba: ha fel akarsz töltődni egészséges kalóriákkal, teljes értékű növényi fehérjékkel és nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakkal, akkor ez a neked való édesség.

mezes_kenderes_ropogos.png

Összetevők 10 szelethez:

50 g méz
100 g szezámmag
50 g hántolt kendermag
50 g ét- vagy tejcsokoládé, ízlés szerint
Margarin vagy vaj 

Elkészítés:

Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és vékonyan kenjük ki. Tegyük a mézet egy serpenyőbe, és forraljuk fel. Főzzük néhány percig, állandóan kevergetve, míg habosra fő, majd adjuk hozzá a szezámmagot és a kendermagot. Takaréklángon kevergessük egyenletesen. Két-három perc elteltével vegyük le a tűzről.

Öntsük a keveréket a sütőpapíros tepsibe, és terítsük szét a lehető legvékonyabban. Ehhez használhatunk spatulát, vagy beolajozott sodrófát. Ezután késsel négyzetrácsban vagdossuk be a szeleteket kívánt méretben, és legalább egy órán át hagyjuk megdermedni a masszát a tepsiben.

Ízlés szerint díszíthetjük a szeleteket csokoládéval. Ehhez olvasszuk meg a csokoládét forró vízfürdő fölött, és kanalazzunk vékony csíkokat a masszánkra. Ha lehűlt, tegyük be a hűtőbe még legalább egy órára. Ezután már kivehetőek és örömmel elfogyaszthatóak a szeletek!

Ha nem fogy el egyből és tárolni akarod, akkor tegyél sütőpapírt a szeletek közé hogyne ragadjanak össze. 

Ezt a nasit nem mondhatjuk kalóriaszegénynek, de viszonylag egészséges (különösen, ha csokoládé-díszítés nélkül csinálod). Ennek oka, hogy a kendermag és a szezámmag számos telítetlen zsírsavat, valamint fontos ásványi anyagokat és vitaminokat, például kalciumot, magnéziumot, vasat, cinket, E-vitamint, folsavat és szelént tartalmaz. Főétkezések közötti feltöltődéshez remek választás.

Jó étvágyat!

 

sesam-hanf-riegel_1.jpg

 

Forrás és képek:

https://www.chefkoch.de/rezepte/2558601400429324/Sesam-Hanf-Riegel.html

A bejegyzés trackback címe:

https://kendermagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1117954424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatok a kenderről

A Blogot a Weekender Kft hozta létre. Elkötelezettek vagyunk a kender termesztése iránt. Célunk, hogy az általunk megismerteket minél szélesebb körben megismertessük, megosszuk tapasztalatainkat.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása