Ezért fogyassz rendszeresen kendermagot! 2. rész
Nyomelemek és vitaminok

food-6180647_1920.jpg

A kendermagban jelentősebb mennyiségben megtalálható nyomelemek és vitaminok hatásmechanizmusait gyűjtöttük össze - hogy egy helyen megtaláld, miért is olyan fantasztikus ez az élelmiszer.

Foszfor: Szükséges a csontok, fogak, fogíny, idegrendszer és az izmok működéséhez, a sejthártya alkotórésze, csökkenti a fáradtságérzetet.

Kálium: Irányítja az izomszövetek és idegek működését, szabályozza a sav-bázis egyensúlyt, a gyomorsavtermelést, a vércukorszintet és a szervezet vízforgalmát.

Magnézium: Nélkülözhetetlen az idegek és izmok működéséhez, javítja a keringési rendszert, a szív- és veseműködést, lassítja az öregedést, csökkenti a szívroham kockázatát, normalizálja a koleszterinszintet, lazító, nyugtató hatása van, fokozza a szellemi teljesítőképességet.

Cink: Védi a sejtmembránt, részt vesz az enzim-, vércukorszint- és anyagcsereszabályozásban, véd a nehézfémek hatásaitól.

Mangán: akadályozza a szabadgyökök és a rákos sejtek szaporodását, antioxidáns, szükséges a pajzsmirigy- és a nemi hormonok működéséhez, segíti a fehérje-anyagcserét és a vércukorszint-szabályozást.

Réz: a központi idegrendszer működéséhez nélkülözhetetlen, segíti a vasfelszívódást, a hemoglobinképződést, baktérium- és vírusölő hatása van, részt vesz a káros oxidációs folyamatok semlegesítésében.

Vas: segíti a vér oxigén- és szén-dioxid-szállítását, a hemoglobin-szintézist, növeli a szellemi teljesítőképességet.

K-vitamin: befolyásolja a véralvadást és a sejtek fehérje-beépítését, D-vitaminnal együtt segíti a csontok erősségét.

A-vitamin: a bőr és a szemek, a látás egészségéért felel, erősíti az immunrendszert, hatástalanítja a káros szabadgyököket, erősíti a csontokat és a fogakat, a fogínyt.

B3-, B6-, B9-vitaminok: nélkülözhetetlenek az idegrendszer és az agy működéséhez, segítenek fenntartani a bőr, a szem, a haj és a máj egészségét, az egészséges izomtónust, koenzimként működnek, részt vesznek az immunrendszer energiatermelésében, csökkentik a depressziót, a pszichés zavarokat.

E-vitamin: védi a sejthártyát, lassítja az öregedést, antioxidáns, csökkenti a koszorúér problémákat, gátolja a vérrögképződést, erősíti az immunrendszer védekező képességét, segíti a sebgyógyulást, csökkenti a légszennyezés szervezetre gyakorolt hatását.

forrás: www.kendermagbolt.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kendermagom.blog.hu/api/trackback/id/tr8417816851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatok a kenderről

A Blogot a Weekender Kft hozta létre. Elkötelezettek vagyunk a kender termesztése iránt. Célunk, hogy az általunk megismerteket minél szélesebb körben megismertessük, megosszuk tapasztalatainkat.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása