Szeretjük a kenyeret! Egy olyan egyszerű kenyérreceptet hoztunk ma, amely a kendermag olajtartalmának köszönhetően finom ropogósra sül. Táplálkozási szempontból az egész kendermag jó forrása az oldhatatlan növényi rostoknak, fehérjéknek, esszenciális aminosavaknak, omega-3 zsírsavaknak és ásványi anyagoknak, például vasnak, magnéziumnak és káliumnak. Nyersen fogyasztva még hatékonyabban fejti ki jótékony hatásait, de ha már minden nyers recepten túl vagy, próbáld ki a különleges ízvilágú kendermagos kenyéret is!
Kenderkenyér pirított kendermaggal
Elkészítési idő: 20 perc előkészítés, 55 perc sütés, 60 perc hűtés.
Összetevők:
500 g búzaliszt (vagy fele-fele arányban használhatsz teljes kiőrlésű lisztet is)
1 tasak sütőpor
250 ml víz
1 teáskanál só
2 evőkanál kenderolaj
100 g pirított hántolt kendermag, plusz kb. 20 g nyers hántolt kendermag a szóráshoz
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Kenj ki egy kenyérsütőformát.
A lisztet a sütőporral, a sóval és a pirított kendermaggal keverd össze egy tálban.
Fokozatosan add hozzá az olajat, majd a vizet, és addig gyúrd a keveréket kézzel vagy konyhai robotgéppel, amíg egy nem nyúlós, gumiszerű kenyértésztát nem kapsz.
Öntsd a tésztát a formába és simítsd el.
Szórd meg a hántolt kendermaggal.
A kenyeret hosszában vágd be késsel.
Süsd a kenyeret 55 percig 200 fokon, a sütő aljába pedig tegyél egy hőálló tálban vizet - szép ropogós lesz tőle a kenyér, és kevésbé szárad ki.
Evés előtt hagyd kihűlni!
Jó étvágyat :)
Recept és kép: https://www.myweedo.de/gruene-seiten/rezepte/simples-hanfbrot-mit-hanfsamen/
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.