Eheted előételként, köretként vagy könnyű és egészséges főfogásként: a saláta mindig szuper választás. Változatos összetvőjű öntetekkel pedig mindig rátehetsz egy lapáttal a tudatos táplálkozásra. Egy zamatos és krémes kendermagos salátaöntet receptet hoztunk neked és a kedvenc salátádnak!
Akár a klasszikus, sallangmentes jégsaláta-iskola híve vagy, akár az extravagáns, speciális hozzávalókkal telepakolt saláta-kreációkat szereted: ezt a kendermagos salátaöntetet mindenképpen ki kell próbálnod. A kendermag és a belőle kinyert kenderolaj ugyanis növényi fehérjékben, E-vitaminban, omega-3 és omega-6 zsírsavakban gazdag, így ez az öntet minden salátát igazi tápanyag-bombává varázsol, és ráadásul remek az íze is. Krumplisalátád garantáltan nagy sikert arat a következő vacsorán ezzel az öntettel!
Összetevők:
1 kis fej hagyma
1 evőkanál hántolt kendermag
1 teáskanál só, bors ízlés szerint
1 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
1 teáskanál vegyes zöldfűszer vagy 1 kis marék friss fűszernövény (pl. bazsalikom)
5 evőkanál bio kendermagolaj vagy olívaolaj
2 evőkanál alma- vagy fehérborecet
kb. 1 dl víz
Elkészítés:
Hámozd meg és vágd szeletekre a hagymát, majd tedd egy turmixgépbe, vagy ha botmixerrel dolgozol, egy magas falú edénybe. Add hozzá a többi hozzávalót, és mixeld homogénre.
Öntsd a kívánt mennyiségű kendermagos öntetet a salátádra, keverd jól össze - és azonnal fogyasztható!
A maradék öntetet egy tiszta, jól záródó üvegben hűtőben tárold.
Jó étvágyat!
Forrás: https://www.hanafsan.com/blog/4037/32933/cremiges-hanfsamen-salatdressing
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.