HETI BETEVŐ
Energiagolyó kendermaggal

Eheti receptünk egy nyers, vegán, növényi fehérjékben és esszenciális zsírsavakban, tiszta kalóriákban gazdag finomság: egy sokféleképpen variálható energiagolyó, melynek könnyű az elkészítése, és kiváló édesség-alternatíva, akár egy gyors, de egészséges otthoni nasira vágysz, akár az Alpokban túrázol, akár a Balaton partján fáradtál ki épp az úszásban és az ugrálásban. Ízlésed és kamrád tartalma szerint variálhatod a hozzávalókat, de ha ránk hallgatsz, a kendermagot semmiképp nem hagyod ki: omega-3-6 aránya verhetetlen minden más olajos maghoz képest, épp ideális az emberi szervezet számára.

energiagolyo_kendermag.png

Az alaprecept összetevői:

fél bögre hántolt kendermag

fél bögre olajos mag (dió, mogyoró, kesu, mandula, napraforgó...)

1 bögre aszalt gyümölcs áztatva, majd lecsöpögtetve (datolya, aszalt szilva, mazsola, asztalt áfonya, aszalt barack...)

fél bögre darált lenmag / chiamag

ízesítés (cukrozatlan kakaópor, fahéj, gyömbér, kurkuma, kókuszreszelék, mák, vanília...)

opcionális: friss gyümölcs (málna, barack, banán...)

Elkészítés:

Az összetevőket késes aprítóban, szükség esetén víz hozzáadásával sűrű, homogén masszává daráljuk. Golyókat formálunk belőlük, és ízlés szerint meghempergetjük valamiben, majd hűtve tároljuk - ha nem fogy el egyből...

Jó étvágyat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kendermagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5917893609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatok a kenderről

A Blogot a Weekender Kft hozta létre. Elkötelezettek vagyunk a kender termesztése iránt. Célunk, hogy az általunk megismerteket minél szélesebb körben megismertessük, megosszuk tapasztalatainkat.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása