KENDERMAG, A SZUPERÉLELMISZER
Egy helyen minden, amit a kendermagunkról tudnod kell

weekender_nyito_2.png

Örülünk, hogy megvásároltad termékünket!

A kendermag fogyasztásával elsősorban egészséged megóvásáért tehetsz sokat, de a fenntartható hazai mezőgazdaságot is támogatod.

Kik vagyunk mi?

A Weekender Agritech Kft.-nél egy olyan termesztési technológia összerakását céloztuk meg – magunknak és azoknak, aki szeretnének velünk dolgozni – hogy a kender elvetés-learatás-feldolgozási folyamatában mindenben partnerek legyünk, és fenntartható szolgáltatást, termékeket kínáljunk, A-tól Z-ig, a vetőmagtól a termelési technológián át a hántolt kendermagból készült innovatív ételekig. A folyamat minden állomásán szeretnénk adni valamit, a vetőmagtól kezdve a betakarítás utáni felvásárlásig.

100%-ban környezetbarátak vagyunk, ami számunkra az alábbiakat jelenti:

1) Környezetbarát mezőgazdaságból származik a termékünk.

2) Kőolajszármazékoktól mentes.

3) Genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes.

4) Nehézfémektől mentes.

5) Növényvédőszerektől mentes.

6) Közvetlenül a kistermelőktől származik, támogatjuk a családi gazdálkodást.

7) Termékeink BIO minősített üzemekben készülnek.

8) Társaságunk a méltányos kereskedelmet támogatja.

Kendermagunkat egyedülálló módon mossuk, szárítjuk és csak ezután hántoljuk, ezzel biztosítjuk, hogy nem kerül semmiféle szennyeződés a termékeinkbe. Termékünk kórokozóktól mentes, vegyszermentes, rovarirtó és növényvédő szerek maradványaitól mentes. (Ha a laboreredményekre vagy kiváncsi, görgess az oldal legaljára!)

hantolt_miert_jo_1.png

Tégy jót magaddal!

A kendermag vitaminokban, ásványi anyagokban és egészséges zsírsavakban rendkívül gazdag élelmiszer. Az olajos magvak közül a kendermag rendelkezik a legnagyobb Linol (Omega-6) és LNA (Omega-3) esszenciális zsírsavtartalommal, ráadásul az anyagcserénk számára ideálisan hasznosítható, 3:1 arányban: az emberi szervezet megfelelő működéséhez éppen ez az arány szükséges.

Magas növényi fehérjetartalmának köszönhetően a kendermag a vegán étrend teljes értékű összetevője.

Magas rosttartalma miatt emésztéskönnyítő a hatású. Tápanyagban gazdag, de kalóriában szegény, így fogyókúrás étrendbe is kiválóan illeszthető.

tapertek_adatok_100g.png

Napi 30 gramm, azaz 3 evőkanál hántolt kendermag elfogyasztásával máris rengeteget tehetsz az egészségedért. Számos szükségletedet fedezheted a Napi Irányadó Beviteli Értékből (INBÉ): nélkülözhetetlen vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak és aminosavak találhatóak meg a kendermagban, ami ráadásul még nagyon finom is. 

10_ok_infografika_grammokkal_kesz_2.png

Hogyan fogyaszd?

  • Nyersen szórd salátádra, szendvicsedre, joghurtodba, smoothie-dba, müzlidbe! Levesbetétként is kiváló. Dióra, mogyoróra vagy fenyőmagra emlékeztető, karakteres íze számos étellel harmonizál.
  • Gazdagítsd hántolt kendermaggal falafeledet, növényi fasírtodat, burgeredet, tabulédat.
  • Készíts belőle pástétomot, humuszt, pestót, vagy chiamaggal keverve pudingot!
  • Csirkefalatokat is süthetsz kendermagos bundában.
  • Megfőzve köretként fogyaszthatod.
  • Aprítva vagy lisztté darálva remek egészséges hozzávaló édes vagy sós tésztákhoz, kenyerekhez.
  • Magtejet is főzhetsz belőle.

Receptek:

kendermagos_zoldsegleves.png
kender-hummusz_1.png
kendermagos_tocsni.png

Tégy jót a Földdel!

A kendertermesztés számos területen jelenthet fenntartható alternatívát a növény a jelenleg használt nyersanyagokkal, erőforrásokkal, eszközökkel szemben. A Föld tartalékai kimerülőben vannak, ami egyre többeket késztet arra, hogy a természetből származó alternatív erőforrások felé forduljon. A kender is ezek közé tartozik. Alkalmas például bioüzemanyag előállítására, ami zöld opció a fosszilis üzemanyagokkal szemben. A kenderbeton vagy a kenderagyag környezetbarát építőanyagok. A növény széndioxid-megkötő képessége igen magas, karbonlábnyoma negatív.

Tégy jót a magyar termelőkkel!

A kendertermesztés növelése és a kenderalapú agráriparágak fejlesztése új erőt adhat a mezőgazdaságnak, része lehet a magyar agrárgazdaság megújításának. Jelentősen növeli a termőföld jövedelmezőségét, ökológiai gazdálkodással segíti az ágazat környezeti fenntarthatóságát. Javítja a talaj minőségét, vízháztartását, a vetésforgóba jól beleilleszthető és klímavédelmi hatása is kiemelkedő. Termesztésével, jó tulajdonságainak és jellegzetességeinek széles körű kiaknázásával elképzelhető egy fenntarthatóbb jövő.

És mi mindenre jó még a kender....?

a_kender_falhaszn_teruletei.png

A Weekendernél annak a lehetőségét és az alapját szeretnénk megteremteni, hogy a kendermag olyan mennyiségben és minőségben álljon rendelkezésre, hogy elterjeszthető legyen széles körben is, étkezési kultúrában vagy a mezőgazdaságban. Ahogy az egész termelési folyamat gépesíthetővé, automatizálhatóvá, ezáltal olcsóbbá és fenntarthatóbbá válik, a kender vonzó és ésszerű alternatívája lesz számos jelenlegi terméknek, terménynek, ételnek. Adott négyzetméteren előállítható termék nagy területen, fenntartható módon, más haszonnövényekhez képest akár tízszeres hozamot ígérve – nincs kérdés, hogy ez a jövő.

Kövess minket!

kisspng-social-media-facebook-computer-icons-linkedin-logo-facebook-icon-5aba7f669c0a94_0492483615221717506392.png
5a355496a61e55_7452819615134445026804.png

Termékünk vizsgálatát az Eurofins Food Analytica Kft. Laboratóriuma végezte, az alábbi eredményekkel. Termékünk kórokozóktól mentes, vegyszermentes, rovarirtó és növényvédő szerek maradványaitól mentes.

weekender_laboreredmenyek.png

weekender_laboreredmenyek_2.png

weekender_laboreredmenyek_3.png

weekender_laboreredmenyek_4.png

weekender_laboreredmenyek_5.png

A bejegyzés trackback címe:

https://kendermagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4617883987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Gondolatok a kenderről

A Blogot a Weekender Kft hozta létre. Elkötelezettek vagyunk a kender termesztése iránt. Célunk, hogy az általunk megismerteket minél szélesebb körben megismertessük, megosszuk tapasztalatainkat.

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása