Örülünk, hogy megvásároltad termékünket!
A kendermag fogyasztásával elsősorban egészséged megóvásáért tehetsz sokat, de a fenntartható hazai mezőgazdaságot is támogatod.
Kik vagyunk mi?
A Weekender Agritech Kft.-nél egy olyan termesztési technológia összerakását céloztuk meg – magunknak és azoknak, aki szeretnének velünk dolgozni – hogy a kender elvetés-learatás-feldolgozási folyamatában mindenben partnerek legyünk, és fenntartható szolgáltatást, termékeket kínáljunk, A-tól Z-ig, a vetőmagtól a termelési technológián át a hántolt kendermagból készült innovatív ételekig. A folyamat minden állomásán szeretnénk adni valamit, a vetőmagtól kezdve a betakarítás utáni felvásárlásig.
100%-ban környezetbarátak vagyunk, ami számunkra az alábbiakat jelenti:
1) Környezetbarát mezőgazdaságból származik a termékünk.
2) Kőolajszármazékoktól mentes.
3) Genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes.
4) Nehézfémektől mentes.
5) Növényvédőszerektől mentes.
6) Közvetlenül a kistermelőktől származik, támogatjuk a családi gazdálkodást.
7) Termékeink BIO minősített üzemekben készülnek.
8) Társaságunk a méltányos kereskedelmet támogatja.
Kendermagunkat egyedülálló módon mossuk, szárítjuk és csak ezután hántoljuk, ezzel biztosítjuk, hogy nem kerül semmiféle szennyeződés a termékeinkbe. Termékünk kórokozóktól mentes, vegyszermentes, rovarirtó és növényvédő szerek maradványaitól mentes. (Ha a laboreredményekre vagy kiváncsi, görgess az oldal legaljára!)
Tégy jót magaddal!
A kendermag vitaminokban, ásványi anyagokban és egészséges zsírsavakban rendkívül gazdag élelmiszer. Az olajos magvak közül a kendermag rendelkezik a legnagyobb Linol (Omega-6) és LNA (Omega-3) esszenciális zsírsavtartalommal, ráadásul az anyagcserénk számára ideálisan hasznosítható, 3:1 arányban: az emberi szervezet megfelelő működéséhez éppen ez az arány szükséges.
Magas növényi fehérjetartalmának köszönhetően a kendermag a vegán étrend teljes értékű összetevője.
Magas rosttartalma miatt emésztéskönnyítő a hatású. Tápanyagban gazdag, de kalóriában szegény, így fogyókúrás étrendbe is kiválóan illeszthető.
Napi 30 gramm, azaz 3 evőkanál hántolt kendermag elfogyasztásával máris rengeteget tehetsz az egészségedért. Számos szükségletedet fedezheted a Napi Irányadó Beviteli Értékből (INBÉ): nélkülözhetetlen vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak és aminosavak találhatóak meg a kendermagban, ami ráadásul még nagyon finom is.
Hogyan fogyaszd?
- Nyersen szórd salátádra, szendvicsedre, joghurtodba, smoothie-dba, müzlidbe! Levesbetétként is kiváló. Dióra, mogyoróra vagy fenyőmagra emlékeztető, karakteres íze számos étellel harmonizál.
- Gazdagítsd hántolt kendermaggal falafeledet, növényi fasírtodat, burgeredet, tabulédat.
- Készíts belőle pástétomot, humuszt, pestót, vagy chiamaggal keverve pudingot!
- Csirkefalatokat is süthetsz kendermagos bundában.
- Megfőzve köretként fogyaszthatod.
- Aprítva vagy lisztté darálva remek egészséges hozzávaló édes vagy sós tésztákhoz, kenyerekhez.
- Magtejet is főzhetsz belőle.
Receptek:
Ha tovább olvasnál a témában:
Ezért fogyassz rendszeresen kendermagot! 1. rész: Kálium és magnézium
Ezért fogyassz rendszeresen kendermagot! 2. rész: Nyomelemek
Ezért fogyassz rendszeresen kendermagot! 3. rész: Kenderolaj
Tégy jót a Földdel!
A kendertermesztés számos területen jelenthet fenntartható alternatívát a növény a jelenleg használt nyersanyagokkal, erőforrásokkal, eszközökkel szemben. A Föld tartalékai kimerülőben vannak, ami egyre többeket késztet arra, hogy a természetből származó alternatív erőforrások felé forduljon. A kender is ezek közé tartozik. Alkalmas például bioüzemanyag előállítására, ami zöld opció a fosszilis üzemanyagokkal szemben. A kenderbeton vagy a kenderagyag környezetbarát építőanyagok. A növény széndioxid-megkötő képessége igen magas, karbonlábnyoma negatív.
Tégy jót a magyar termelőkkel!
A kendertermesztés növelése és a kenderalapú agráriparágak fejlesztése új erőt adhat a mezőgazdaságnak, része lehet a magyar agrárgazdaság megújításának. Jelentősen növeli a termőföld jövedelmezőségét, ökológiai gazdálkodással segíti az ágazat környezeti fenntarthatóságát. Javítja a talaj minőségét, vízháztartását, a vetésforgóba jól beleilleszthető és klímavédelmi hatása is kiemelkedő. Termesztésével, jó tulajdonságainak és jellegzetességeinek széles körű kiaknázásával elképzelhető egy fenntarthatóbb jövő.
És mi mindenre jó még a kender....?
A Weekendernél annak a lehetőségét és az alapját szeretnénk megteremteni, hogy a kendermag olyan mennyiségben és minőségben álljon rendelkezésre, hogy elterjeszthető legyen széles körben is, étkezési kultúrában vagy a mezőgazdaságban. Ahogy az egész termelési folyamat gépesíthetővé, automatizálhatóvá, ezáltal olcsóbbá és fenntarthatóbbá válik, a kender vonzó és ésszerű alternatívája lesz számos jelenlegi terméknek, terménynek, ételnek. Adott négyzetméteren előállítható termék nagy területen, fenntartható módon, más haszonnövényekhez képest akár tízszeres hozamot ígérve – nincs kérdés, hogy ez a jövő.
Kövess minket!
Termékünk vizsgálatát az Eurofins Food Analytica Kft. Laboratóriuma végezte, az alábbi eredményekkel. Termékünk kórokozóktól mentes, vegyszermentes, rovarirtó és növényvédő szerek maradványaitól mentes.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.